Over de stichting

Stichting Oases is een stichting zonder winstoogmerk.

Het doel van stichting Oases is het terugdringen van depressie en burn-out.
Ze biedt kortdurende logeerverblijf en dagactiviteiten, als ook thema weekenden.

De Oase werkt met professionals op het gebied van begeleiding, coaching en ondersteuning op fysiek en mentaal vlak.
De activiteiten zijn gericht op het ondersteunen en versterken van mensen die het even teveel is geworden en die op adem en op kracht mogen komen.

De Oases zijn landelijk gelegen en huiselijk ingerichte voormalige boerderijen .
Er worden activiteiten aangeboden in de natuur, op creatief – en sportief gebied.
Een Oase biedt ruimte voor 8 tot 15 logees, beschikt over een atelier en een gezamenlijke ruimte voor maaltijden en activiteiten.

Daarnaast biedt de Stichting ruimte voor participanten.
Mensen en organisaties die mee willen doen en een bijdrage kunnen leveren.
Dat kan zijn, bv:
– in de vorm van een samenwerkingsafspraak met een andere organisatie
– financiële ondersteuning in de vorm van donaties
– iemand die graag wat te doen zou hebben en het fijn vind wat te kunnen betekenen voor de Stichting

De Oase in Stegeren is de eerste Oase, gericht op de naasten van mensen met kanker.
Volgende Oases, gericht op andere doelgroepen, zullen dan volgen.