Herbestemmen voormalige boerderij

Leegstaande boerderijen

Dat er veel boerderijen leeg komen te staan is een landelijk en maatschappelijk probleem. Ze raken in verval en komen hun omgeving niet ten goede. Alle provincies werken aan dit probleem, zo ook de Provincie Overijssel. Zij ontwikkelde haar project Buitenkansen en schreef een prijsvraag uit, de VAB-athon, een ideeën wedstrijd voor nieuwe invulling van leegstaande boerderijen. Te winnen was de leegstaande boerderij waarvan de Provincie eigenaar was geworden, vanwege een natuur-ontwikkelopgave. Twee jaar gratis gebruik en ondersteuning.  De Oases won deze Vab-athon in mei 2017. Het duurde even voordat de sleutel werkelijk in ontvangst genomen werd. Maar nu is ze de boerderij en de stichting het aan het inrichten en opbouwen.

De Oases wil hier haar kennis delen.

Op de hoogte blijven? Abonneer je op de nieuwsbrief onderaan deze pagina!

Herbestemmen van een boerderij

• Kitty doet verslag in “Oases het verhaal”. KLIK HIER
  • Bijeenkomsten over het herbestemmen van een boerderij. KLIK HIER

Meld je aan voor de nieuwsbrief van buitenkansen Oases en blijft op de hoogte van de ontwikkelingen, activiteiten en aankomende bijeenkomsten.