Menu Sluiten

Pauze en herstel bij Oases

Heel in het kort

Bij de Oases kom je op dagen, of je komt een tijdje en je blijft slapen. Weekenden of een aantal weken. De reden waarom je naar de Oases gaat kan heel erg verschillen, is persoonlijk en altijd maatwerk. De Oases biedt hulp voor jouw persoonlijke situaties en bij jouw persoonlijke hulpvraag. We maken samen doelen en werken daar samen aan. Je hebt je eigen kamer en privacy. En we hebben natuurlijk wifi. We kunnen voor je zorgen en je verwennen, maar ook leren zelfstandig te worden, of hier lekker bezig zijn en je talenten ontwikkelen. Kortom je hebt je eigen doelen, eigen aanpak, die we samen afspreken met jou. Het is op adem en in je kracht komen met wat jij daarbij nodig hebt. Verder is het wel een boerderij op het platteland met huisdieren, we hebben katten, een hond en kippen. Ook woont er een kerkuil bij ons op het erf en lopen er zo nu en dan reeën, konijnen en hazen op ons erf. Laatst ook een fazant.

Wat er te doen is

In de oude varkensstal zit het atelier, daar kun je echt van alles. Met allerlei soorten verf, textiel, hout, speksteen, schildersdoeken, kralen enz. aan het werk. Vogelhuisjes ofzo maken, sieraden maken, meubeltjes pimpen, schilderijen of tekeningen maken, teveel om op te noemen. Je kunt er ook lekker in de bank hangen. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen, joggen, of vissen. Misschien hou je ook van lekker aan het werk zijn in de moestuin, of het fruit oogsten, appeltaart bakken of jam maken of voor de dieren zorgen. En muziek maken kan hier ook.

Hoe we werken

De Oases vindt het belangrijk dat er naast de nare en moeilijke dingen ook fijne en leuke dingen zijn om je krachtig te voelen en zo beter en anders met de moeilijkere dingen om kunt leren gaan. In je persoonlijk plan staat welke activiteiten bij je passen en hoe we een voor jou goede balans tussen inspanning en ontspanning vinden, verder natuurlijk welke doelen je hebt en hoe we die willen behalen. We zullen ook gesprekken met elkaar hebben, over hoe het gaat en over wat we willen met elkaar als je bij ons bent. Natuurlijk hebben we ook een aantal regels, over alcohol, drugs en roken bijvoorbeeld. Dat we met respect omgaan met elkaar. Je kunt ze HIER bekijken. Ook heb je een vaste begeleider en zijn er de dingen die bij hulpverlening horen, zoals de officiële gesprekken en evaluaties, soms ook met andere hulpverleners daarbij, als dat zo is afgesproken.

Achtergrond en inrichting

Van oorsprong was de boerderij van Oases een grote melkveeboerderij. Die gekocht werd door de Provincie omdat de omringende weilanden een natuurgebied gaan worden (natura 2000 gebied) Sinds de Oases de boerderij in mei 2017 gewonnen heeft van de Provincie wordt ze ingericht tot pauze en herstelplekken om op adem en in je kracht te komen. In het dubbele woonhuis van de boerderij wonen Kitty en haar man Richard op de beneden verdieping. Daar is ook een kamer ingericht voor opvang en verblijf samen met nog 4 kamers op de bovenverdieping. Verder is er een grote gezamenlijke ruimte in de deel en is de oude varkensstal in gebruik als atelier. Het geheel ziet er al mooi uit en je kunt er goed zijn, maar de Oases is nog meer van plan. Zo wil ze nog een chalet plaatsen op het erf en wordt de bovenverdieping zodra daar ruimte en geld voor is uitgebreid met nog een kamer voor verblijf en opvang en een luxe badkamer. Het erf is heel groot en daaromheen ligt natuur en weilanden en de rivier de Vecht. De omgeving van de Oase is toeristisch, maar ook afgelegen en rustig, doordat de Oase in een lus van de rivier ligt. Er zijn veel wandel en fietspaden, bossen en zandverstuivingen in de buurt. En ook veel dieren, zoals reeën, hazen, konijnen en dassen en heel veel vogels.