Oases, iets voor jou?

Het leven gaat niet altijd over rozen. Weer tot jezelf, op adem en in je kracht komen is dan nodig.

Kitty gaat je hierbij helpen. Ze heeft veel ervaring met gezinnen, kinderen en jongeren. Ze is maatschappelijk werker, ACT therapeut en een geregistreerde jeugd en gezinsprofessional.

Er kunnen allerlei dingen en problemen spelen waardoor je vastloopt en op de Oases geholpen kunt worden:

• Nare en moeilijke ervaringen, of situaties. Net gebeurt of langer geleden en moeilijk om te verwerken.  (Zoals trauma’s, rouw en verlies. Een dierbare verliezen, verwaarlozing, geweld, grote teleurstellingen).
  • Identiteitsproblemen. Niet goed weten wie je eigenlijk bent, of waarom je doet zoals je doet. (Vragen als: wie ben ik eigenlijk, waarom ben ik zo, hoe wil ik zijn, hoe zie ik mijzelf, hoe wordt ik mijzelf en wat past bij mij?)
  • Psychologische en/of psychiatrische problemen, bij jezelf of in je omgeving. Jezelf of de ander begrijpen, jouw beste manier vinden om er mee om te gaan, grenzen weten en kunnen aangeven. (Bijv. depressie, ADHD, autisme stoornis, bipolair, borderline, genderdysforie, hechtingsproblematiek. )
  • Problemen in de sociale omgang of omgeving. Verbroken of problematische relaties, je anders voelen, het gevoel hebben er niet bij te horen, gepest zijn of gepest worden, (vecht)scheiding van je ouders, tussen twee vuren zitten, (even) geen thuis meer hebben of er even tussenuit moeten.
  • Speciaal en anders zijn. Vinden dat je anders bent, of je anders voelen. Hooggevoelig zijn. Verstandelijk of lichamelijk beperkt zijn, misschien een stoornis of diagnose hebben. Situaties niet goed kunnen overzien of begrijpen, je overweldigd voelen en dan niet weten wat te doen, of wat te kiezen. Acceptatie van jezelf en wat je nodig hebt, je talenten kennen of ontdekken is dan goed voor je. ( Bijv. slechthorend of spraak- en taalbeperkingen hebben. Niet zo goed kunnen leren of vinden dat je onhandig bent. Vinden dat je er anders uitzien dan anderen en daar niet gelukkig mee zijn )

Tot slot kun je jezelf ook helemaal op voelen. Het helemaal en allemaal niet meer weten, alleen nog maar weg willen van alles. Of dat misschien alles je helemaal niets meer kan schelen en alles je koud laat. Ook dan kun je terecht op de Oases en mag je vooral eerst op adem komen.

Dit zegt Kitty zelf:

Als je vastloopt of dingen erg moeilijk voor je zijn, is dat niet wat je wilde. Je vind het erg en naar dat het je overkomen is. Misschien voel je spijt, ben je bang of boos, of voel je eigenlijk helemaal niet veel meer, maakt je alles zo ongeveer niets meer uit.  Het is normaal dat we vastlopen en het soms moeilijk hebben. Het overkomt ons allemaal. Het is geen zwakte om hulp nodig te hebben en te accepteren. Ook ik heb mijn downs gehad, heb mijn lessen moeten leren en net als ieder ander ben ook ik soms kwetsbaar. Wat ik kan, wat ik weet en hoe ik ben, vind je in mij als jouw hulpverlener, open, betrokken en echt.

Ik heb ruim twintig jaar ervaring als hulpverlener. Daaronder vele jongeren en een te grote lijst situaties en diagnoses om op te sommen. Nooit op de automatische piloot, omdat ik vind dat iedereen en elke situatie steeds uniek is.

En vanuit al deze ervaring heb ik ontdekt dat hoe natuurlijker de hulpverlening verloopt, des te beter het werkt. Bij mij thuis komen, je er welkom, thuis en veilig voelen. Samen dingen doen, elkaar even echt leren kennen. En er zijn op de momenten dat je dat nodig hebt.

Samen ga ik met je kijken wat jij nodig hebt om op adem komen en in je kracht te komen.

Hoe je terecht kunt komen op de Oases

Situaties zullen verschillen. Er kan een acute situatie zijn of dat er al langer problemen zijn en je al hulpverlening hebt. Een kortdurend verblijf met begeleiding wordt of is voor jou situatie wenselijk. Daarbij wordt aan een verblijf op de Oases gedacht door jouzelf of bijv. jouw hulpverlener. Via een verwijzer (huisarts, hulpverlener, wijkcoach, of zorgconsulent bijv.) loopt dan de verwijzing en contacten daarover met de Oases. Zie ook de folder voor verwijzers

Lijkt een verblijf op de Oases je wat, maar ben je niet helemaal zeker en heb je vragen? Dan kun jij of jouw hulpverlener/verwijzer via info@stichtingoases.nl contact op nemen, of bellen met Kitty 0641251759. Een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking hoort dan tot de mogelijkheden.

Afhankelijk van jouw situatie moet er bij verschillende instanties worden aangeklopt voor een indicatie. Je kunt onder jeugdzorg vallen of onder de WMO of WLZ, ook regelingen via de zorgverzekeraar kunnen mogelijk zijn. Per situatie en indicatie, maar ook per gemeente werkt dit allemaal verschillend en zijn er verschillende procedures. Als je er niet bekend mee bent kan het allemaal best ingewikkeld lijken en is hulp daarbij aan te raden.

• Heb je al hulpverlening, bespreek dan de optie of wens voor een verblijf op de Oases daar.
  • Ben je niet bekend met hulpverlening en is je situatie dringend zoek dan contact met het wijkteam of met het WMO loket van de gemeente waar je woont. (Dat kun je vinden op de site van gemeente waar je woont)

In beide gevallen kan dan de verwijzer in contact met de Oases bekijken wat er op welke manier mogelijk is en komen tot maatwerk voor jouw situatie.

Wanneer er een indicatie is of aangevraagd wordt en er plek is, spreken we af wanneer je komt en plannen we een gesprek over de duur en de invulling van je verblijf. We hebben het dan over wensen/verwachtingen en doelen van jouw verblijf en maken daarvoor een gezamenlijk plan.

Toch nog behoefte aan een gesprek met Kitty of vragen? Geen probleem hoor. Bel 0641251759 of mail info@stichtingoases.nl